Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Interior of Novi
Afbeelding van Lotte Bergman

Restaurants in mei

De zussen One'sy (41) en Tewa Muller (38) van foodblog This Girl Can Cook eten elke maand bij een nieuw restaurant in de stad én tippen de best of the rest.

Tewa en One'sy Muller
Freelance redacteuren. De zussen Tewa en One'sy Muller van foodblog This Girl Can Cook eten iedere maand bij de nieuwste restaurants.
Volg Tewa en One'sy

Kim’s So Korean Food

De 2e vestiging van Kim’s So aan het Oosterpark komt met Koreaanse fusion; Koreaanse traditionele gerechten aangevuld met toppers uit andere keukens. Op het menu: bulgogi tortilla met in Koreaanse chilipasta, gember en sojasaus gemarineerd rundvlees, gesauteerde rijststicks in een zoet-pittige grove groentesaus en veel mock- en cocktails.

Kokomo Amsterdam

Sinds kort geopend op Zeeburgereiland: horecazaak Kokomo – jawel: naar het liedje van The Beach Boys. En dit is een aanwinst voor de buurt. Niet alleen vanwege de duurzame, lokale menukaart (met ’s avonds groenten en lokaal vlees en vis van de Zuid-Afrikaanse braai!), ze hebben ook een terras aan het water, grasveldjes en een stadstrand voor de deur.

Amsterdonuts

Wist je dat donuts afstammen van onze eigen oliebol? Amsterdonuts brengt de lekkernij terug naar het land waar het allemaal begon, met smaken als vanille-walnoot, crème brûlée en passievrucht. Je eet er huisgemaakte donuts met natuurlijke ingrediënten (hun ‘Nutella’ is bijvoorbeeld zelfgemaakt), maar ook bijvoorbeeld hartige varianten met kip.

Ferry

Pont 13 kan dan niet meer zelfstandig varen, hij ligt wel nog knap te zijn aan de pier in de Houthavens. De pont werd in 1927 als stoompont gebouwd, in 1956 verbouwd tot diesel-elektrische veerpont en na jaren trouwe dienst verkocht. Een tijdje zat hier restaurant Pont 13, nu eet je er bij Ferry, van De Kok & de Maître. Na twee succesvolle pop-up's wordt dit de nieuwe vaste plek voor lunch en diner. Met uitzicht!

Novi

Novi opent in Watergraafsmeer met als doel een echt Italiaans buurtrestaurant te worden voor families. Daarom gaat er veel aandacht naar de kwaliteit van het eten en drinken en  niet naar zo hip mogelijk proberen te zijn.

Meat The Balls

Niet geheel verrassend richt dit nieuwe restaurant om de hoek van De Hallen zich volledig op de gehaktbal. Niet alleen op de klassieke Nederlandse manier, je vindt hier ook een broodje bal in de Spaanse, Griekse, Amerikaanse, Duitse, Koreaanse of Indonesische stijl. Dus ben je gek op de gehaktbal, dan is dit de hemel.

Mediamatic 'Knots, Weeds & Roots'

Voor de avontuurlijke eter heeft Mediamatic in mei een mooi diner op het programma staan. Met het thema Knots, Weeds & Roots maken kunstenaars Uno Fujisawa, Alaa Abu Asad and Aslı Hatipoğlu hun persoonlijke verhalen hoorbaar, tastbaar en eetbaar met de Japanse Duizendknoop-plant als metafoor.

De Maaltuin

Ga je dineren bij rondreizend restaurant De Maaltuin, deze maand in de Bijlmerbajes, dan begint de avond met een ‘loopbriefje’. Dat kregen gevangenen in de jaren ‘70 ook, om resocialisatie te stimuleren; ze kregen de sleutel van hun cel en mochten met zo’n briefje van de ene naar de andere toren lopen. Daarna volgt een uitgebreid 5-gangendiner met gevangenisverhalen, in de oude wasserette.

Foodfestivals

Zeg je mei, dan zeg je foodfestivals. In het Westerpark proef je van elke keuken wat bij Rollende Keukens (8 t/m 12 mei), met ruim 100 foodtrucks en livemuziek. Voor gezellige borrelvibes kun je naar Tapt (10 en 11 mei) in het Flevopark en de eerste editie van het culinaire Bite of Amsterdam (31 mei t/m 2 juni) barst los in het Amstelpark. Hier staan gerechten van internationale en lokale sterrenchefs op het menu, plus complete proeverijen van 25 Amsterdamse toprestaurants.

Tewa en One'sy Muller
Freelance redacteuren. De zussen Tewa en One'sy Muller van foodblog This Girl Can Cook eten iedere maand bij de nieuwste restaurants.
Volg Tewa en One'sy